Na jednom sajtu sam citala (sada se vec ne sjecam kojem) da je sada popularno da se ljudi navikavaju da peru kosu bez sampona i ostalih hemija, samo sodom i octom.

Ali to privikavanje traje vise mjeseci, jer ipak treba neko sredstvo koje ce ukloniti masnocu sa tjemena, a to ova dva proizvoda ne mogu tako lahko. Sve u svemu, ljudi koji su ipak "prosli" taj period odvikavanja od sampona su prezadovoljni svojom kosom, kvalitetom i duzinom bez prljanja.
Ja ipak nisam tako strpljiva i ne bih mogla bez svojih mirisnih preparata.

Donedavno sam koristila Schaumu za suhu i ostecenu kosu, i odgovarala mi je godinu dana, ali sada mi je nesto zasmetala, je li do zasicenja ili do kose ne znam ni sama. Sada sam kupila Palmolive sa nekim bisernim ekstraktima za umrtvljenu kosu, i nije mi los. Doduse, moja kosa i nije nesto zahtjevna, samo je pravo gusta i tesko mi je da je smirim, pa bez regeneratora i ne zivim. Vecinom kupujem regeratore iz iste serije kao i sampon.
Dalje, maske. Donedavno sam koristila iz Avona, za obojenu kosu, i odgovarala mi je, samo je vise nema u ponudi.

Ali sam otkrila neke domace maske koje su straasne :
- kasika meda rastopljena u malo mlake vode + jabucni ocat
- kasika meda + bjelance (ko ima masniju kosu, a za suhu ide zumance)
- kecap (savrsen za obojenu kosu, ako zelite malo crvenkastog pigmenta, za crvenu kosu savrsen)
- majoneza - za suhu kosu
- maslinovo ulje - isto za suhu kosu
Eh sada, ovo su glavni primjerci maski, sada mozete da kombinujete svega iz ovih primjera, npr maslinovo ulje i jaje, maslinovo ulje i med, ili sta vec skontate da odgovara vasoj kosi. Sretno !