Autor Tema: Njega kose  (Posjeta: 2870 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Lol@

• Fakultetlija
  • Spol: Ženski
Njega kose
« : 01. Rujan 2011, 13:31 »
Koje preparate koristite za kosu?

Koje sampone, regeneratore, maske, pakunge, ampule i sta sve vec postoji?

Kristali, pjene za kosu i sl...
Ne pijem, ne seksam se i nemam facebook, znaci ne radim nista sto rade mladi.

Offline Lol@

• Fakultetlija
Odg: Njega kose
« Reply #1 : 01. Rujan 2011, 13:32 »
Meni treba dobra maska za tretiranu, suhu kosu???
Ne pijem, ne seksam se i nemam facebook, znaci ne radim nista sto rade mladi.

Offline Phoebe

• Pupoljak
  • *
« Reply #2 : 01. Rujan 2011, 13:47 »
Dobra je prirodna maska koju mislim vec i ptice na grani znaju: maslinovo ulje, med i zumanjce (na vrhove ili ukoliko neko ima suhu kosu).
Ja koristim Niveine proizvode i moram priznati da nema neke razlike izmedju njih, Garnier ili Balea. Ako ne stavim regenerator (skoro pa bilo kakav) kosa mi je isto slama. Bas bih volila naci neku dobru masku, kvalitetnu i da bas vidim promjene u kvaliteti kose jer imam osjecaj da ovi proizvodi samo "zamaskiraju" problem...

Offline nia3

• Fakultetlija
« Reply #3 : 01. Rujan 2011, 14:50 »
Ja sam nedavno kupila ovu masku i oduševljena sam. Odlična je, a vjeruj mi da sam do sada probala sve moguće.

Nekad kupim i ove njihove ampule. Dobre su, al' se ne mogu porediti sa maskom.

Šampon i regenerator - najviše vjerujem L'Orealu. Sad koristim ovaj, a ranije sam koristila rozi. Oba su podjednako dobra, tako da mjenjam jer kažu da je potrebno da se s vremena na vrijeme promjeni šampon. Al' uvijek jedan od ova dva   :)

Koristila sam i keune šampon i nisam bila zadovoljna.
« Zadnja izmjena: 02. Rujan 2011, 09:37 nia3 »

Offline dzanabeg

• Krezubi prvačić
  • **
« Reply #4 : 01. Rujan 2011, 21:54 »
Svi samponi koji se prodaju u drogerijama sam davno prekrizila. L'Oreal, Schwarzkopf, Nivea, Garnier...Kao po nepisanom pravilu, od jednog dobijem perut, od drugog mi kosa otpada previse, treci presusi kosu, ma grozno.

Onda ganjam da dam malo vise para za sampone koji su vani proizvedeni (ovo je JAKO bitno da nisu iz Poljske ili Madjarske, gdje vec toce sampone za nase trziste?!), a da su u vecim pakovanjima, i onda mi zaista i odgovaraju. Recimo Paul Mitchell - za normalnu kosu, jedan od najboljih sampona koje sam imala. Sad sam kupila neki u Sephori isto dobar. Imala sam i John Frieda, nije los.
Slijedeci koji planiram je Joico, vidjela sam neku sminkersku radnju sa samponima (i dr. profi stvarima za frizere) u Alti. Ako nista, narucit cu preko neta neki drugi :)))

Vec dva puta dokazano na vlastitoj kozi :) - protiv peruti: Vichy. nema dalje.

Maska: duzi period koristim masku koju sam kupila kod svoje bivse frizerke (dobila 1kg maske za 30KM, tako da se ne sjecam otkad mi je, hahah). Neka talijanska, na bazi lanenih sjemenki, O-D-L-I-C-N-A za moj tip kose (gusta, posuha, netretirana).

Regenerator ne koristim, samo masku, onako stavim je 1-2 min umjesto  regeneratora, a kad hocu dubinski tretman, onda masku ostavim i do dva sata na kosi. Rezultat je vidjljiv.

Uglavnom, sto manje proizvoda na kosi, i sto je kosa bolje isprana na kraju pranja, to bolje.

Offline Sultanija

• Adoloscent
« Reply #5 : 10. Rujan 2011, 23:16 »
Na jednom sajtu sam citala (sada se vec ne sjecam kojem) da je sada popularno da se ljudi navikavaju da peru kosu bez sampona i ostalih hemija, samo sodom i octom.  ??? Ali to privikavanje traje vise mjeseci, jer ipak treba neko sredstvo koje ce ukloniti masnocu sa tjemena, a to ova dva proizvoda ne mogu tako lahko. Sve u svemu, ljudi koji su ipak "prosli" taj period odvikavanja od sampona su prezadovoljni svojom kosom, kvalitetom i duzinom bez prljanja.

Ja ipak nisam tako strpljiva i ne bih mogla bez svojih mirisnih preparata.  :) Donedavno sam koristila Schaumu za suhu i ostecenu kosu, i odgovarala mi je godinu dana, ali sada mi je nesto zasmetala, je li do zasicenja ili do kose ne znam ni sama. Sada sam kupila Palmolive sa nekim bisernim ekstraktima za umrtvljenu kosu, i nije mi los. Doduse, moja kosa i nije nesto zahtjevna, samo je pravo gusta i tesko mi je da je smirim, pa bez regeneratora i ne zivim. Vecinom kupujem regeratore iz iste serije kao i sampon.

Dalje, maske. Donedavno sam koristila iz Avona, za obojenu kosu, i odgovarala mi je, samo je vise nema u ponudi. :( Ali sam otkrila neke domace maske koje su straasne :
 - kasika meda rastopljena u malo mlake vode + jabucni ocat
 - kasika meda + bjelance (ko ima masniju kosu, a za suhu ide zumance)
 - kecap (savrsen za obojenu kosu, ako zelite malo crvenkastog pigmenta, za crvenu kosu savrsen)
 - majoneza - za suhu kosu
 - maslinovo ulje - isto za suhu kosu

Eh sada, ovo su glavni primjerci maski, sada mozete da kombinujete svega iz ovih primjera, npr maslinovo ulje i jaje, maslinovo ulje i med, ili sta vec skontate da odgovara vasoj kosi. Sretno ! ;)
I live in a world of fantasy, so keep your reality away from me. I see what I want, I want what I see, and that is all okay by me.

Offline petra2

• Pupoljak
  • *
« Reply #6 : 20. Rujan 2011, 16:44 »
Sta preporucujete za suvu kosu?  ::)

Offline Sultanija

• Adoloscent
« Reply #7 : 20. Rujan 2011, 17:40 »
Sta preporucujete za suvu kosu?  ::)
Pise ti u mom postu iznad ::)
I live in a world of fantasy, so keep your reality away from me. I see what I want, I want what I see, and that is all okay by me.

Offline Skviki

• Fakultetlija
« Reply #8 : 20. Rujan 2011, 17:41 »
Za suvu kosu profesionalna linija Loreala- zuta kolekcija. Odlicna naprosto- malo vise kosta, ali traje uzasno dugo. Meni maska u prosjeku traje godinu dana, a sampon 6 mjeseci. Mogu se kupiti samo u frizerskim salonima, kod ovlastenih distributera. 
Joico- uzas jedan- nikome ne bih preporucila. Tretman mi je stvorio perut koju nikada u zivotu nisam imala, a od sampona me svrbila glava. O cijeni da ne govorim.
Take it easy...

Offline ivana2011

• Pupoljak
  • *
« Reply #9 : 20. Rujan 2011, 20:43 »
Nivea sampon i regenerator za farbanu kosu.. jedini koji mi odgovara.
Koristim i Balein sprej za normalnu kosu a sad planiram kupiti neku kremu za kovrdzavu kosu jer nikako da je obuzdam dok je vlazno vrijeme.. :)

Offline f4x2a

• Krezubi prvačić
  • **
« Reply #10 : 08. Listopad 2011, 12:08 »
Maska za suhu i oštećenu kosu
Pomiješajte jednake dijelove maslinova ulja i meda. Med sadrži vitamine i daje kosi
sjaj, a maslinovo joj ulje vraća prijeko potrebnu vlažnost. Nanesite smjesu na
kosu počevši od krajeva prema korijenu. Prekrijte kosu plastičnom vrećicom i dobro je učvrstite. Preko vrećice omotajte u topao ručnik. Ostavite smjesu da djeluje trideset minuta, a zatim kosu isperite i dobro ošamponirajte. Ovaj tretman je odličan i za sijedu kosu. Za najbolje rezultate dobro je ponavljati ga jednom na tjedan.

Offline zeljo1921

• Krezubi prvačić
  • **
« Reply #11 : 08. Listopad 2011, 13:00 »
Maska za masnu kosu
Uz pomoć miksera miješajte žlicu korijena maslačka s 1 dl vode i jednom narezanom jabukom dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte tri žlice zelene gline i sok jednog limuna te miješajte dok masa ne postane homogena. Maska držite jedan sat, isplahnite pa kosu operite šamponom.

Offline zeljo1921

• Krezubi prvačić
  • **
« Reply #12 : 08. Listopad 2011, 13:00 »
Maska za perutavu kosu
Maska se radi od korijena peršina. Miksajte tri žlice usitnjenog korijena uz dodatak
tri žlice ricinusova ulja. Peršin sadržava tvar koja u kombinaciji s ricinusovim uljem odstranjuje perut i uravnotežuje vlasište. Smjesu nanosite jednom tjedno uz masiranje vlasišta. Ostavite djelovati najmanje 15 minuta. Kosu ošamponirajte i isperite s dosta vode.

Offline vaskenzis

• Pupoljak
  • *
« Reply #13 : 17. Listopad 2011, 02:10 »
maslinovo ulje- maajka!

Offline dzanabeg

• Krezubi prvačić
  • **
« Reply #14 : 18. Listopad 2011, 20:48 »