Autor Tema: Lush proizvodi  (Posjeta: 2105 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Lol@

• Fakultetlija
  • Spol: Ženski
Lush proizvodi
« : 01. Rujan 2011, 12:45 »
Da li koristite Lush proizvode i koje?

Sta biste preporucili, a sta je "no, no"?

Politika ove kompanije je da nema reklamiranja, privlacnih ambalaza (proizvodi su im upakovani u crne kutijice, vrlo neprivlacnog izgleda),

nema popusta, jer kao nemaju potrebe za tim.

Ambalaze se recikliraju, pokloni se pakuju u marame, nema plasticnih vrecica.

Njihovi proizvodi nemaju tako visoke cijene kao sto bi trebale biti s obzirom na kvalitet, jer se novac ne trosi na marketing, lijepe ambalaze i sl.

Znaci, poruka  je : "Live Green"
Ne pijem, ne seksam se i nemam facebook, znaci ne radim nista sto rade mladi.

Offline nia3

• Fakultetlija
Odg: Lush proizvodi
« Reply #1 : 01. Rujan 2011, 12:54 »
Ja sam se naslušala riječi hvale o Lushu i jedan dan se uputim i izaberem sapun za tijelo, sapun za kosu i regenerator. Meni apsolutno ništa od toga nije odgovaralo, mada sam se prislilila i koristila 15-ak dana misleći da je potrebno da se koža i kosa naviknu. Nakon 15 dana završilo je sve u smeću i od tada onaj prolaz u prizemlju BBI-a zaobilazim. I cijene nisu tako povoljne, ja sam za šampon i regenerator dala 30-35 KM, ne sjećam se tačno, a pakovanja su relativno mala. Ja mislim da je regenerator bio 100 ml.

Offline nia3

• Fakultetlija
« Reply #2 : 01. Rujan 2011, 12:56 »
I jš jedna stvar, mislim da je ova politika oko reklame, ambalaže i sl. samo još jedan marketinški trik.  :)

Offline Lol@

• Fakultetlija
« Reply #3 : 01. Rujan 2011, 13:07 »
Haha, pa ja sam napisala samo njihove tvrdnje, ali si u pravu, dobar marketinski trik.

Ja se spremam kupiti regenerator za kosu, pling za tijelo i sumeci tonik za lice u tableticama.
To je LUSH shopping lista za ovaj mjesec, nadam se da cu kupiti uskoro i

maslac za tijelo i pakung za kosu, te toniranu kremicu.

Ja sam probala masku za lice za mjesovitu kozu, neku zelenkastu i mislim da mi je dobra, probacu jos koji put, pa cu javiti svoje konacno misljenje.

Kremica za podrucje oko ociju je zasad vrlo fina, ima je dosta 45 grama, cini mi se(sto je za tu vrstu kreme veliko pakovanje) i kosta 32 KM.

Offline nia3

• Fakultetlija
« Reply #4 : 01. Rujan 2011, 15:13 »
Još jedna stvar koju ti moram sugerisati. :) Prije nego što kupiš regenerator, pomiriši! :) Meni je strašno smetao miris, nekako previše opor, ali jako postojan. Osjeti se sve do sljedećeg pranja. Možda ti nađeš neki sa prijatnim mirisom, ali svakako imaj ovo na umu. Za lice stvarno nisam ništa probala, nakon ovog iskustva mi je splasnuo entuzijazam oko Lusha  :(

Offline dzanabeg

• Krezubi prvačić
  • **
« Reply #5 : 01. Rujan 2011, 21:44 »
Od Lush proizvoda sam imala neki gel za tusiranje - bio je OK dugo je trajao. Dok sapuni, bar ove koje sam koristila , nisu mi bili nista specijalno. Ja vjerujem u tekuci sampon :) Aha-sjetih se: kupih jednom i njihov regenerator-apsolutno bacene pare.
Sad da odem da kupim nesto tamo, nemam pojma sta bih uzela. :-\

Offline Lol@

• Fakultetlija
« Reply #6 : 03. Rujan 2011, 23:15 »
Ja sam se naslušala riječi hvale o Lushu i jedan dan se uputim i izaberem sapun za tijelo, sapun za kosu i regenerator. Meni apsolutno ništa od toga nije odgovaralo, mada sam se prislilila i koristila 15-ak dana misleći da je potrebno da se koža i kosa naviknu. Nakon 15 dana završilo je sve u smeću i od tada onaj prolaz u prizemlju BBI-a zaobilazim. I cijene nisu tako povoljne, ja sam za šampon i regenerator dala 30-35 KM, ne sjećam se tačno, a pakovanja su relativno mala. Ja mislim da je regenerator bio 100 ml.

Mozes li se pls sjetiti naziva tog regeneratora i sampona?

@ dzanabeg- koji si ti regenerator probala?

Ja sam uzela semplice- testere. Daju mi ih za svaki proizvod koji zelim da probam :D

Danas sam oprala kosu sa I Love Juice i stavila regenerator American Cream i kosa mi je odlicna, samo ovaj sampon mi slabo pjeni...

Znaci, zasad je kupljen piling, ovaj:

Odlicaaaaaaaaaan!

Kupila sam i sumece tonike za lice, meni T-TREE, a mami Vit-C, njih jos nismo probale, a izgledaju ovako:

Pisem uskoro recenzije!

Offline dzanabeg

• Krezubi prvačić
  • **
« Reply #7 : 04. Rujan 2011, 00:30 »
@ Lol@- koliko se sjecam koristila sam regenerator American Cream, onako intenzivan miris vanilije....?
Meni nije odgovarao, ali eto potrosila ga skoro cijelog... :D hehe

Offline nia3

• Fakultetlija
« Reply #8 : 05. Rujan 2011, 10:04 »

Mozes li se pls sjetiti naziva tog regeneratora i sampona?

@ dzanabeg- koji si ti regenerator probala?

Ja sam uzela semplice- testere. Daju mi ih za svaki proizvod koji zelim da probam :D

Danas sam oprala kosu sa I Love Juice i stavila regenerator American Cream i kosa mi je odlicna, samo ovaj sampon mi slabo pjeni...

Znaci, zasad je kupljen piling, ovaj:

Odlicaaaaaaaaaan!

Kupila sam i sumece tonike za lice, meni T-TREE, a mami Vit-C, njih jos nismo probale, a izgledaju ovako:

Pisem uskoro recenzije!

Ja mislim da je bio Veganese. Prodavačica mi ga je nahvalila i tako sam i uzela, po njenoj preporuci.

Offline Lol@

• Fakultetlija
« Reply #9 : 05. Rujan 2011, 13:28 »
Odoh sad pod tus i stavit' cu si jednu emocio bombu Up You Gets, da me trzne, osvjezi i napuni energijom.

Ona se stavi pored tusa i tokom tusiranja orpusta divan miris koji nevjerovatno djeluje na raspolozenje.

Ovo je nesto kao Red Bull za tusiranje  ;D

Offline nia3

• Fakultetlija
« Reply #10 : 05. Rujan 2011, 13:31 »
Nemoj ovako ubijati u pojam nas koji radimo od 8 do 4, još ponedjeljak  :D

Offline Lol@

• Fakultetlija
« Reply #11 : 05. Rujan 2011, 13:35 »
Hahaha... To je prednost koju sa sobom nosi studentski zivot.

Shvati me... Ceka me strebanje  ;D

Offline nia3

• Fakultetlija
« Reply #12 : 05. Rujan 2011, 13:39 »
Sad si me prisjetila na sve moje noći provedene sa knjigom spremajući ispite 5 do 12, tako da ti želim da se fino relaksiraš uz ovu kupku :)

Offline Lol@

• Fakultetlija
« Reply #13 : 20. Rujan 2011, 22:53 »
Ja sam danas iz vedra neba dobila paketic lush proizvoda od mog dragog, divnog...

Sve je zapamtio sta mi se svidja i otisao danas i kupio...

Kruti sampon za masnu kosu- JUMPING+JUNIPER:

i

ovaj regenerator:

Vidjet cemo efekte... Uskoro... Juhuuuuuuuuuu!!!  :D :D :D

Offline nera18

• Pupoljak
  • *
« Reply #14 : 03. Listopad 2011, 07:29 »
Od lusha sam donedavno koristila njihovu moka kanu, koja je puno jednostavnija u odnosu na bilo koju drugu i ne crveni se sto je odlcino za sve one koji bi da ne budu crvenokose :)
...ja nosim cizme skitaljke, mene je tesko voleti