Autor Tema: Kamerni teatar 55 - generalna diskusija  (Posjeta: 1854 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Laufer

• Administrator
  • Spol: Muški
Kamerni teatar 55 - generalna diskusija
« : 25. Veljača 2011, 10:09 »
Tema za generalnu diskusiju o Kamernom teatru 55

Offline Mineaa

• Krezubi prvačić
  • **
  • Spol: Ženski
Odg: Kamerni teatar 55 - generalna diskusija
« Reply #1 : 23. Travanj 2011, 16:53 »
pa sta znam, kamerni mi je super iz razloga sto su predstave napravljene uz spoj nekih tradicionalnih odnosno ideja iz prošlosti i nihova reprodukcija danas...

sve u svem, uvijek mi ej bilo zanimljivo pogledati neku predtsavu tamo... nisam imala zamjerki, samo eto što mi se ne dopada nikako raspored sjedista i vizuelni izgled istih ali... ne moze valjda sve biti perfect...

Offline eemmiinnaa eMiNa

• Krezubi prvačić
  • **
« Reply #2 : 17. Listopad 2011, 11:12 »
Ja najvise volim gledati predstave u Kamernom, jer nekako ti daje osjecaj blizine sa scenom, i nekako bolje mozes primjeiti svaki gest, korak, mimiku, cijelokupni dojam glume kod svakog aktera u predstavi. Pogotovo mi je merak kad me zapadne da sjedim u prvim redovima  :D
Malo me iznenadilo sto su karte poskupile sa 5 KM na 10 KM. Mislim da je to vec odavno, ali ipak je bolje i pristupacnije bilo svima nama kad je karta bila jeftinija. Ali eto, imamo nas infobar koji je tu da nas obogati jos jednim iskustvom u kulturnom zivotu.

Offline tanjci

• Adoloscent
« Reply #3 : 26. Listopad 2011, 14:37 »
Volim Kamerni teatar ali je cijena karte zaista visoka :-(. Već tri mjeseca pokušavam kupiti karte za predstavu "Žaba"...veoma brzo nestanu. Mislim da sam malko izivcirana :-)

Offline nia3

• Fakultetlija
« Reply #4 : 26. Listopad 2011, 14:43 »
Volim Kamerni teatar ali je cijena karte zaista visoka :-(. Već tri mjeseca pokušavam kupiti karte za predstavu "Žaba"...veoma brzo nestanu. Mislim da sam malko izivcirana :-)

Rezerviši karte telefonom odmah nakon objave repertoara za taj mjesec i kad ti bude usput samo odeš po njih. :)

Offline eemmiinnaa eMiNa

• Krezubi prvačić
  • **
« Reply #5 : 31. Listopad 2011, 21:32 »
Da, ali ako rezervises danas karte...teta trazi da odmah sutra dodjes po njih do 12h. Tako da je to malo nezgodno. A mozda se moze sa tetom dogovoriti da se uzmu karte kad tebi odgovara.
Anyway... I love theatre!!  8)

Offline nia3

• Fakultetlija
« Reply #6 : 01. Studeni 2011, 09:21 »
Da, ali ako rezervises danas karte...teta trazi da odmah sutra dodjes po njih do 12h. Tako da je to malo nezgodno. A mozda se moze sa tetom dogovoriti da se uzmu karte kad tebi odgovara.
Anyway... I love theatre!!  8)

Ne! Kada rezervišeš karte možeš ih preuzeti najkasnije pola sata prije predstave. Ja uvijek rezervišem u Kamernom telefonom, mada ne čekam posljednji dan nego pokupim kartu kad mi bude usput. Provjereno je vjeruj mi :) Ne daj teti da te pravi budalom :)

Offline Laufer

• Administrator
  • Spol: Muški
« Reply #7 : 01. Studeni 2011, 14:11 »
Gledajte, oko te rezervacije karata, zavisi koja je predstava.
Bilo je slucajeva da ljudi rezervisu i ne pojave se, a onda oni ne prodaju karte u roku tih pola sata pred projekciju...

No, ako joj fino objasnis da ces sigurno doci, ali da ne mozes odmah sutra, vec za koji dan, vjerujem da ce ti ostaviti rezervisane :)
Ako ni to ne uspije, reci da posjecujes infoBAR redovno i da si vjerna infoBAR-u i onda ces sigurno moci rezervisati tako :)

Offline nia3

• Fakultetlija
« Reply #8 : 01. Studeni 2011, 14:33 »
Evo recimo ja sam prošli mjesec rezervisala za Mahalušu (mislim da je posjećenost zaista velika, negdje sam pročitala da će igrati na još par mjesta zbog velike potražnje). Telefonom sam rezervisala 3 karte, dala ime i prezime i teta mi je samo rekla da mogu do tada preuzeti karte i to je to. Kad sam došla našla me u svojoj teci :)
I baš sam ih hvalila zbog toga, jer je zaista praktično. Prije nikada nisam dolazila do karata za "popularnije" predstave.

Offline eemmiinnaa eMiNa

• Krezubi prvačić
  • **
« Reply #9 : 03. Studeni 2011, 18:30 »
Ja sam takodjer rezervisala preko tel. tri karte za Mahalushu proslog mjeseca i teta mi rece, u subotu do 12h da podignem karte. A predstava se igrala u nedjelju. Tako da sam se drzala tok termina i tada preuzela karte. Da sam ju mozda zamolila da mi ostavi, mozda bi mi i ostavila  :)
A bas kad sam dolazila po karte, ona je pricala na tel. sa nekom starom gospodjom i rekla joj, citiram "postujem Vase godine i ostavicu Vam karte,  pa kad stignete uzeti prije predstave, znam da ste vjerni posjetilac Kamernog i da cete doci". Dakle slusala sam razgovor i na kraju mi je prokomentarisala, kad je spustila slusalicu, kaze, "sta cu, gospodja je ipak stara i ne mogu insistirati da dolazi sa Ilidze, a osim toga, svaku predstavu prati, pa cu joj cuvati karte".

Dakle, moje poslijednje iskustvo sa Kamernim je bilo ovako kako opisah, morala sam doci po karte ranije, a ne 1/2h prije predstave. Sto ne znaci da teta ne bi izasla u susret kada bih ju zamolila da mi sacuva karte.
Joj jedva cekam neku predstavu da idem gledati! :)

Offline Gossip Girl_Sa

• Pupoljak
  • *
« Reply #10 : 05. Studeni 2011, 12:29 »
Kamerni je super, jer publika ima direktan kontakt sa glumcima, pravo je osvjezenje za posjetitelje. Karte jesu skupe, i mene je to iznenadilo. Sreca pa imao stvarno infobar za ovakve stvari, mada je gospodja bas neljubazna prema nama koji dobijemo karte  :-\

Offline eemmiinnaa eMiNa

• Krezubi prvačić
  • **
« Reply #11 : 08. Studeni 2011, 10:17 »
Pa ja bas ne bih rekla da je teta neljubazna... mislim na inace, a ne znam kako je kad se osvoji karta preko infobar.a
Znam da je jednom bila toliko fer da smo drug i ja cekali da kupimo karte, nije ih bilo i na kraju je rekla, sacekajte sa strane, pa cemo vidjeti za mjesta...i puste nas da udjemo bez karata...
Predstava je bila "To", ako se sjeca neko kad je izvodjena u Kamernom, i na kraju dobismo mjesto u prvom redu, a ne platismo karte... hahaha...  :D

Offline ZagonetnaSa

• Krezubi prvačić
  • **
« Reply #12 : 15. Studeni 2011, 22:01 »
Izgleda da je danas najbolje "biti dobar" s tetama na šalteru, cistacicama, kafe kuharicama, portirima... gdje god dodješ oni vedre i oblace :)

Offline nia3

• Fakultetlija
« Reply #13 : 16. Studeni 2011, 14:03 »
Izgleda da je danas najbolje "biti dobar" s tetama na šalteru, cistacicama, kafe kuharicama, portirima... gdje god dodješ oni vedre i oblace :)

Definitivno, osobe sa posebnim ovlaštenjima. :)

Offline eemmiinnaa eMiNa

• Krezubi prvačić
  • **
« Reply #14 : 16. Studeni 2011, 15:03 »
Ja ih vise volim nego ove danasnje kvazinaučnike, kvazimagistre itd...mislim, cast izuzecima, ali ima ih valaaaa shuplje glave, a titula okacena. Skrenusmo s teme...
Helem, nikako da dobijem kartu il` ja bila aktivna na forumima ili ne, karte nigdje... :(