Autor Tema: Aerobic/Fitness/Zumba  (Posjeta: 2572 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nia3

• Fakultetlija
Aerobic/Fitness/Zumba
« : 10. Kolovoz 2011, 14:28 »
Nadam se da se ne ponavljam sa temom. Tražila sam po forumu i nisam nigdje uspjela da nađem.

Djevojke, gdje budete nakon zime, praznika? Teretana, fitness, aerobik? Radite li samostalno ili sa trenerom?
« Zadnja izmjena: 26. Kolovoz 2011, 01:27 Laufer »

Offline Lol@

• Fakultetlija
  • Spol: Ženski
Odg: Aerobic/Fitness
« Reply #1 : 10. Kolovoz 2011, 15:23 »
Joj, ja sam se bas uninala kad je fizicka aktivnost u pitanju.

U teretanu sam isla na Otoku na olimpijski bazen i ok je. Termin je 5 KM, a tu je ukljuceno i koristenje bazena i saune.

Za studente je 3 KM, a moze se uzeti i mjesecna karta, sto je naravno jeftinije.

U septembru aBd krecem sa ZUMBOM , jedva sam nasla klub gdje se radi Zumba i nadjoh tek na infobaru
http://www.infobar.ba/k/ko/ft/Athena_Sarajevo.php .

Zvala sam i kaze djevojka da im je sada ljetna pauza i da krecu 5. septembra.
Ne pijem, ne seksam se i nemam facebook, znaci ne radim nista sto rade mladi.

Offline nia3

• Fakultetlija
« Reply #2 : 10. Kolovoz 2011, 15:43 »
I ja sam dosta 'googlala' o Zumbi i razmišljala da krenem s tim. Javi nam utiske odmah nakon prvog termina.
A inače sam od prijateljica i poznanica čula sve najbolje o ovom aerobic (sada i zumba) clubu.

Offline Lol@

• Fakultetlija
« Reply #3 : 10. Kolovoz 2011, 15:58 »
Javim sve aBd! :)

Offline dzanabeg

• Krezubi prvačić
  • **
« Reply #4 : 23. Kolovoz 2011, 14:41 »
Ja idem na Zumbu u Athenu  i da: pauza je do septembra. Inace sam "fitness" tip, volim biti aktivna, a specijalno volim ples. Tako da je zumba perfektan spoj plesa i fitnessa, i ja sam se bas nasla u njoj. Salsa, merengue, reggeaton, svegaaaaaaa :))
Nadam se da ce vam se svidjeti na prvu, ima jako puno pozitivne energije :D Spremite se na litre znoja da se proliju :))) I najbolji rezultati za iduce ljeto krecu sad: od ovog ljeta :)))

:D  8)

Zaboravih: http://www.athena.ba/home/
« Zadnja izmjena: 23. Kolovoz 2011, 14:47 dzanabeg »

Offline nia3

• Fakultetlija
« Reply #5 : 23. Kolovoz 2011, 15:41 »
dzanabeg, imam jedno pitanje. Vidjela sam da treninge Zumbe rade oba instruktora. Kakvo je tvoje iskustvo? Da li bi preporučila Elmu ili Vildanu?

Offline dzanabeg

• Krezubi prvačić
  • **
« Reply #6 : 23. Kolovoz 2011, 17:03 »
dzanabeg, imam jedno pitanje. Vidjela sam da treninge Zumbe rade oba instruktora. Kakvo je tvoje iskustvo? Da li bi preporučila Elmu ili Vildanu?
Elma je za napredne vjezbace, i ona je dugogodisnji fitness instruktor, a ima (koliko znam) najvisu ZUMBA  licencu trenutno u BiH. Vildana je takodjer licencirana Zumba instruktor (i ucila je od Elme), ali radi sa pocetnicima. Dakle, jedan cas zumbe (60 min) se sastoji od pjesama sa "koreografijama" (ne vise od 3-4 koraka koja se ponavljaju), Vildana radi "basic" pjesme, a Elma ide dalje sa naprednijim i raznovrsnijim programom, jer ostali mogu da stignu.
Ja sam s Elmom pocela, ima jak tempo, a na Vildaninim casovima sam bila, dobro radi, ali ima jos da radi na komunikaciji sa curama koje treniraju.

Na oficijelnoj Zumba.com stranici imaju info o instruktorima, licencama i sve o zumbi :) http://www.zumba.com/users/search/search:1/address:Sarajevo/distance:25/unit:m/country:BA

Ditch the workout, join the party!!! ZUMBA!:))

Offline Lol@

• Fakultetlija
« Reply #7 : 24. Kolovoz 2011, 13:05 »
Evo, ja sam planirala od 5. septembra krenuti na casove Zumbe kod Elme. Interesuje me da li ce mi biti tesko da pratim taj tempo kod Elme, jer sam dugo trenirala ples, pa bih valjda trebala imati osjecaja za te stvari?!

Koja je oprema? Ciste tene, majica, trenerka, tajice?

Offline nia3

• Fakultetlija
« Reply #8 : 24. Kolovoz 2011, 16:20 »
Šteta što u natpisu nisam stavila i Zumba, al' valjda će administratori ovo vidjeti pa dodati :)
Hvala im unaprijed ako to urade :)

Offline dzanabeg

• Krezubi prvačić
  • **
« Reply #9 : 25. Kolovoz 2011, 18:45 »
Evo, ja sam planirala od 5. septembra krenuti na casove Zumbe kod Elme. Interesuje me da li ce mi biti tesko da pratim taj tempo kod Elme, jer sam dugo trenirala ples, pa bih valjda trebala imati osjecaja za te stvari?!

Koja je oprema? Ciste tene, majica, trenerka, tajice?

Neces imati apsolutno nikakav problem sa osjecajem sigruno, cim si ples dugo trenirala (i jos ako volis latino ritmove...) :) Samo ti je zadatak pohvatati korake od pojedinih pjesama i no frx :)  Sto se tice tempa, Elma je najavila da ce poceti lakse, jer nam je svima bila pauza :D tako da ocekujemo da necemo imati problema sa kondicijom, hehe :D

Od opreme: patike, a od odjece sta zelis, sve dolazi u obzir. naravno peskir i voda :D i dobra volja :)

Offline dzanabeg

• Krezubi prvačić
  • **
Odg: Aerobic/Fitness/Zumba
« Reply #10 : 20. Rujan 2011, 23:38 »
Je li iko krenuo na Zumbu?

Offline nia3

• Fakultetlija
« Reply #11 : 21. Rujan 2011, 09:20 »
Ja čekam da čujem Lolino iskustvo.   :-[

Offline Skviki

• Fakultetlija
« Reply #12 : 21. Rujan 2011, 11:25 »
I u teretani gdje ja idem pocinju sa Zumba fitnesom- ima li ko informacija kakav je i da li ima efekta ili je cisto krik mode?
Take it easy...

Offline Lol@

• Fakultetlija
« Reply #13 : 21. Rujan 2011, 13:09 »
Ja čekam da čujem Lolino iskustvo.   :-[

Oj, dear, Lol@ zaboravila skrooooz, jucer se sjetih... Pih, koji sam zabusant...

Imala neki ispit ovih dana i polozih to veoma uspjesno, jos jedan dio drugog ispita i odoh na tu zumbu konacnooooo....

Javim cim krenem aBd!

Offline nia3

• Fakultetlija
« Reply #14 : 21. Rujan 2011, 13:15 »
Vidiš da sam ja drugi zabušant, koji se još izvlači na tebe  :-[  :)